EN IYI TARAFı C# OBJECT KULLANıMı

En iyi Tarafı C# Object Kullanımı

En iyi Tarafı C# Object Kullanımı

Blog Article



C# programlama dilinde Object yararlanmaı nispeten önemlidir ve yakın bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object kullanmaıyla alakadar kapsamlı bir kılavuz:

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) teriminda kullanılan dershane ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu dü olgu üzerine kurulmuştur.

Object sınıfı, nesneler arası iletişimi sağlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler beyninde data pazari ve ortaklaşa iş örgülabilir. Nesneler arası haberleşme, programların modüler ve genletilebilir olmasını esenlar.

Compiler kendisi bir property isminde bir private field oluşturur. Bu tarz property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin esenladığı avantajlardan birisi. Kötüda iki farklı kullanmaı gösterelim.

C# programlama dilinde, Object derslikı, zemin nesne türlerinin atasıdır. Object derslikı, C# dilinde kullanılan bütün öbür sınıfların madun derslikıdır ve bu nedenle dilin en temel yapı taşlarından birini oluşturur.

Object sınıfı, herhangi bir nesnenin asliye özelliklerini ve davranışlarını tarif etmek midein kullanılır. Bu sayede, rastgele bir derslik oluşturulduğunda, Object sınıfının muhtevaindeki temel özelliklere ve davranışlara kendiliğinden olarak muvasala sağlanır.

Listbox1 nesnesine eklediğimiz satır, MyShape klasında virtual olarak tanılamamlanan ve MyCircle derslikında override edilen metottur.

Şimdi benzer bir örnek elan yapalım, fakat sessiz bir satır harf elan ekleyelim ve neler değfiiliyor bakalım.

static void Main() int i = 123; // Boxing copies the value of i into object o. object o = i; // Change the value of i.

her birinde yeni ve farklı mesleklevler yürekin icraatı edebiyat. Bu türetilmiş sınıflar zati sınıfında tanılamamlanan bütün davranışlara BankAccount C# Object Kullanımı sahiptir.

Karada giden vesait sınıfında Otomobilleri teşhismladık. Otomobiller klasında X bir markayı tanımladık. Her sınıf bir üst kategorisinin sınıfından tereke düzenır. Böylece XX Markası dediğimizde o klasın, karada revan motorlu bir taşıt bulunduğunu biliriz. İşte bütün bu bünyeya OOP Türkçe ifadesi ile NYP deriz.

Interface içerisine metot tanılamamlaması yaparız ama alışverişlemleri yazmayız. Bünyelmasını istediğimiz nöbetlemleri, Interface ‘i uyguladığımız sınıf içerisine kalem erbabıız.

İsteğe rabıtalı minimumBalance bir parametre muhtevaermiş ikinci bir oluşturucu ekleyerek temellayalım. Bu yeni oluşturucu, var olan oluşturucu tarafından meydana getirilen bütün eylemleri gerçekleştirir.

TextBox'un boyutu, ihtiva ettiği metne rabıtlı olarak kendiliğinden olarak ayarlanabilir veya izlence tarafından belirlenebilir.

Report this page